Máme tu výsledky zápasů III. kola ČNLRV – 8. – 9. 6. 2024, které pořádalo SK Ostrava.

Pořadí v tabulce zůstává stále stejné jako po II. kole. Prague Robots s jasnými 3 výhrami připsali 9 bodů a zůstávají tak v čele tabulky s 24 body. Zbylé týmy získaly po jedné výhře, a tedy připisují 3 body. SK Ostrava celkem hladce porazila Captains, kteří přijeli pouze v pěti hráčích a bez své opory, Jiřího Sádovského. Již v první čtvrtině si vytvořila náskok a ten v průběhu hry udržela a navýšila až na 11 bodů. Zůstává tak na druhém místě s 15 body.

V souboji mezi Captains a Sitting Eagles, který nakonec vyhráli domácí, rozhodla až poslední čtvrtina, ve které došly „Orlům“ síly a prohráli ji 15:9. Do té doby byla hra vyrovnaná a velmi bojovná. Captains si drží třetí místo s 9 body.

V zápase mezi SK Ostrava a Sitting Eagles došlo k překvapení v podobě výhry Sitting Eagles. Těm se tento rok silného soupeře ještě nepodařilo porazit. První polovina skončila 20:20 a tak se po přestávce začínalo znova. Třetí čtvrtinu si Eagles vytvořili náskok 3 bodů, který udrželi až do poslední vteřiny zápasu, byť se SK Ostrava nevzdávala a poslední dvě minuty zabojovala a dala tři góly za sebou, na obrat ani remízu to však nestačilo. Sitting Eagles drží čtvrté místo s 6 body.

Svou premiéru v dresu SK Ostrava si prožil Lukáš Černota, kterému se vstup povedl a byť nedal gól, odvedl velmi dobrou práci v obraně, která se nedá spočítat, ale o to víc se cení. Do tréninků se zapojil tuto sezonu a ragby ho nadchlo.

Své první mistrovské minuty též prožil mladík David Malý z Prahy, který oblékl dres Sitting Eagles. Při své premiéře dal ve třech zápasech celkem 11 gólů, což je velmi slušný start a trenér si jeho výkon velmi pochvaloval.

Těšte se na další zápasy, které proběhnou v rámci IV. kola v Kutné Hoře, 19. – 20. 10. 2024, a určí vítěze ligy!!