Středoevropská liga a ČP stolních tenistů v Hodoníně

Kramminger ovládl elitní skupinu, Suchánek skončil desátý

Středoevropskou ligu odstartovala 29. března v pátek soutěž družstev. Prezentovalo se celkem 17 dvoučlenných týmů. Nejdříve se odehrály čtyřhry a poté dvouhra, resp. dvouhry (zápas končil druhým vítězným bodem). Do finálové skupiny se probojovali Slováci Jan Riapoš a Martin Ludrovský, smíšený tým Egon Kramminger (Rakousko) a Jiří Suchánek i československá dvojice Jiří Žák s Borisem Trávníčkem. Ryze české barvy zastupovali ve finálových bojích Jaroslav Hadrava a Petr Svatoš ze Sokola Lhůta. Vyrovnané souboje rozhodl až vzájemný poměr zápasů a Žák s Trávníčkem se mohli radovat z triumfu. Hráči ze Sokola Lhůta byli druzí a bronz si z Hodonína odvezli Riapoš a Ludrovský.

Podle výkonnosti byli hráči v sobotní soutěži jednotlivců rozděleni do tří skupin. V elitní skupině A jasně dominovala kvalita ze zahraničí. když se překvapivým vítězem stal nestárnoucí Egon Kramminger z Rakouska, druhé místo získal Polák Maciej Nalepka a bronz vybojoval slovenský hráč Boris Trávníček. Nejlepším z Čechů byl až na pátém místě Filip Nacházel z Pelhřimova. Turnaj je zařazen do kalendáře Českého poháru, ale zahraniční hráči se z celkového pořadí vyškrtnou, takže i mimo stupně vítězů bylo o co hrát.  Ve skupině B dominoval dlouholetý hráč „áčka“ Tomáš Harant z Chebu, druhé místo získal Slovák Marian Kamien a třetí místo si odvezl do Prahy stále se lepšící Bohuslav Hůlka.

Šestičlennou skupinou C prošel bez porážky Petr Herodes z SK Moravia Brno. Druhé i třetí místo putovalo do Sokola Lhůta díky Radovanu Civišovi a Monice Valachové. Celá akce se konala za finanční podpory MŠMT, nadace Konto Bariery a dotace Města Hodonín pod záštitou ČSTPS. Poděkování patří také domácímu oddílu v čele s prezidentem Richardem Brhelem. Kompletní výsledky turnaje naleznete zde.

Napsat komentář