Výsledky IV. kola České národní ligy ragby vozíčkářů

O víkendu 15. – 16. 10. 2022 se v Kutné Hoře ve Sportovní hale Klimeška konalo IV. kolo České národní ligy ragby vozíčkářů. Pořádal jej klub Prague Robots.

První zápas sobotního dne byl bojovný a dramatický po celé utkání. Potkali se oslabení Prague Robots (pouze 4 hráči) a SK Ostrava. V polovině zápasu bylo skóre 28:24 pro Ostravu a zdálo se, že je rozhodnuto. Ve třetí čtvrtině Ostravští svůj náskok ještě navýšili na +7, ale také se dopustili několika faulů a přestupků a tím dali šanci Robotům, kteří se nechtěli vzdát bez boje. Ve čtvrté čtvrtině se dopustil Filip Vartoň (SK Ostrava) flagrantu na Josefa Slabého. Robotům byl tedy připsán gól a Filip si šel odpykat na trestnou dvě minuty, což znamenalo další dva snadné góly pro Roboty. Po dalších nevynucených chybách hostů stáhli domácí na -4. Bohužel pro Roboty rozhodčí zapískali konec, a tak zápas skončil 54:50 pro Ostravu.

Druhý zápas mezi Sitting Eagles a Captains nabídl též drama, kdy v polovině utkání hosté z Hradce Králové a okolí vedli o 4 góly. Vedení si ve třetí čtvrtině však po nevynucených chybách nechali vzít a po přestávce se začínalo od znova. V poslední čtvrtině však na domácí Eagles dolehla únava a již nebyli schopni výsledek přetavit ve svůj prospěch a zápas skončil 50:45 pro Captains.

Po obědové přestávce se do souboje pustili opět Captains a Prague Robots. První čtvrtina nabídla pětibodové vedení Robotů. Druhá a třetí čtvrtina byla vyrovnaná a skončila pro ně -1. Ve čtvrté čtvrtině však nenechal nic náhodě Jiří Sádovský (Captains) a ze 13 gólů jich dal 10 a tím pomohl svému týmu dotáhnout zápas do vítězného konce 43:38.

Poslední sobotní zápas mezi Sitting Eagles a SK Ostrava se přelíval co čtvrtina. První vyhráli +3 domácí, s tím, že druhá pro ně skončila -4. Ve třetí čtvrtině po několika faulech týmu hostů se domácí dotáhli na -1. V poslední rozhodující čtvrtině došlo z důvodu špatných přihrávek, zbrklosti a únavy k chybám a SK Ostrava si došla pro vítězství 50:43.

Po prvním hracím dnu měli Captains a SK Ostrava shodně po dvou výhrách kdežto Prague Robots se Sitting Eagles na svou výhru teprve čekali.

V prvním nedělním zápase proti sobě nastoupili výše zmiňovaní, dosud neporažení, Captains a SK Ostrava. V první čtvrtině měli ve svých rukách těsné vedení +1 Captains, o které ale o přestávce okamžitě přišli, když SK Ostrava nasázela rychlé čtyři góly. Druhá polovina tedy začínala +4 pro SK Ostrava. Po nervózní třetí čtvrtině ze strany Ostravy se skóre opět přehouplo ve prospěch Captains v podobě +1. Ta se však nechtěla vzdát vidiny vítězství a opět po šňůře čtyř gólů v páté minutě čtvrté čtvrtiny vedly +2. Na to reagovali Captains timeoutem, po kterém následovala jejich šňůra tří gólů, která skóre opět otočila v jejich prospěch +1. Poslední dvě minuty byly gól za gól a rozhodčí ukončili zápas ve prospěch Captains 45:44.

Ve druhém nedělním zápase se mělo bojovat alespoň o jednu výhru v tomto kole mezi Sitting Eagles a Prague Robots. Poměrně unavení a oslabení Prague Robots nedokázali v sobě najít síly, a tak již první polovina utkání skončila -10. Druhá polovina bohužel nepřinesla žádný zvrat, a tak zápas skončil 49:31 pro Sitting Eagles, kteří po celou dobu utkání hráli týmově a bez chyb. Což jim vyneslo toužené vítězství. Po čtvrtém kole je průběžné pořadí následující. První místo obsadili Captains s 16 body, v závěsu s 15 body jsou Prague Robots a těm dýchá na záda SK Ostrava se 14 body. Sitting Eagles mají 9 bodů. Rozhodne se tedy v pátém a zároveň posledním kole, které se koná opět v Kutné Hoře ve sportovní hale Klimeška, v termínu 3. – 4. 12. 2022. Přijďte fandit, protože se bude na co dívat. Ve všech týmech bude obrovská chuť vyhrát a získat titul Vítěz České národní ligy ragby vozíčkářů roku 2022.