Světový pohár stolních tenistů v Polsku

Suchánek na ITTF Para Polish Open znovu na bedně!

V polském Wladyslawowu proběhlo od 29. května do 2. června Para Polish Open v rámci světového poháru. Výsledky se započítávají do světových tabulek a ovlivňují tak české nominační naděje na LPH 2020. Za vozíčkáře se ve skupině postižení TT2 (postižení všech čtyř končetin) zúčastnili Jiří Suchánek a Martin Zvolánek. Petr Svatoš (TT3) musel svou účast ze zdravotních důvodů zrušit.

Do soutěže jednotlivců nastoupil aktuálně devátý hráč světa Jirka Suchánek jako jednička skupiny a bez problémů postoupil do čtvrtfinále. Tam mu byl soupeřem Ital Crosara, kterého Jirka porazil už ve skupině. Možná proto po dvou vyhraných setech trochu povolil, ale postup si nenechal vzít, vzchopil se a čtvrtý set opět vyhrál. V semifinále ho čekala světová jednička, úřadující mistr světa a paralympijský vítěz Francouz Lamirault. I přes vítězný první set se českému reprezentantovi do finále projít nepodařilo a musel se spokojit s bronzem.

Týmový kolega Martin Zvolánek nepostoupil ze skupiny a tak oba borci nastoupili do soutěže družstev. Tam po těžkém boji proti polsko-srbské dvojici sice prohráli, ale další 2 výhry je posunuly do semifinále. Francouz Lamirault pak zmařil české naděje znovu, když v rozhodující dvouhře zdolal Jirku Suchánka a Češi tak vybojovali v Polsku bronzový double. Gratulujeme a děkujeme za reprezentaci!

Foto: Jiří Suchánek

Napsat komentář