XVIII. Para Plavecké Strakonice

Strakonický areál STARZ Na Křemelce je tradičním místem celorepublikového para plaveckého soustředění. Třítýdenní akci určenou pro plavce i personál klubů STK plavání ČSTPS pořádá KONTAKT BB (nové ČESKÉ PARA PLAVÁNÍ). Letošní již 28. ročník hostil od 5. do 25. července vzhledem k nejisté situaci kolem vládních opatření a také rekonstrukci jednoho z ubytovacích zařízení méně plavců než bylo v minulých letech zvykem.

Soustředění přesto nevynechali členové reprezentace ČSTPS a „limitáři“ na LPH v Tokiu Arnošt Petráček, Anežka Floriánková, Petr Andrýsek (všichni PARA PLAVÁNÍ PRAHA) a Dominika Míčková (SK KONTAKT BRNO). Reprezentační elitu ČSTPS na týden ve Strakonicích doplnil také Miroslav Smrčka (Český svaz zrakově postižených sportovců). Soustředění ale zdaleka není určené jen pro reprezentanty. Dvoufázový trénink ve vodě, protahování i posilování s vlastní vahou doplněno o jógová cvičení absolvovalo přes 30 para plavců všech věkových kategorií každý týden. Pro personál všech klubů napříč republikou je soustředění ideální příležitostí k intenzivní práci a sebezlepšování.

Každý týden je orámován kontrolními závody, kde mohou změřit síly začínající plavci tváří v tvář paralympijským reprezentantům. Zpestřením je pak unikátní zápas ve vodním para pólu.

Více informací včetně fotogalerie naleznete na FB stránkách KONTAKTU BB.

Foto: ČESKÉ PARA PLAVÁNÍ

Napsat komentář