Paragames Breda se stříbrným leskem

Češi obhájili stříbro!

Reprezentační tým zahájil ve čtvrtek 27. června nizozemské tažení výhrou 2:0 nad Belgičany, když se gólově prosadili František Synek a Miroslav Večeřa. V základní skupině turnaje naši florbalisté nenašli přemožitele. Nejdřív rozdrtili americkou reprezentaci 10:0, poté navázali vítězstvím 3:0 nad nizozemským juniorským B týmem, aby uzavřeli vystoupení ve skupinové fázi turnaje výhrou nad Francií 2:1, která pečetila hladký postup do čtvrtfinále s celkovým skóre 17:1.

V play off čekali Němci. Tým našich západních sousedů nedostal žádnou šanci a české hráče čekal semifinálový zápas s Francií. I ten skončil suverénním vítězstvím českého týmu 9:2. Ve finále se tak stejně jako v roce 2017 Češi znovu postavili proti rivalovi ze Švédska.

Seveřané naší repre vystavili stopku ve vyrovnané bitvě toho nejlepšího, co světový florbal vozíčkářů může nabídnout. Po premiérové turnajové prohře 4:6 se museli čeští florbalisté znovu spokojit „jen“ se stříbrem. Na Paragames Breda 2019 předvedli parádní výkony a i přes prohrané finále jim patří uznání. Díky za reprezentaci, příště to padne!

Foto: Florbal vozíčkářů

Napsat komentář