Úspěšně i v neděli v lignanském bazénu

Nedělní dopolední blok otevřeli plavci disciplínou 50VZ. Arnošt Petráček ve volné padesátce plaval znakem, šlo o pokus o nápravu z předcházejícího dne. Trať absolvoval bez kontaktu s dráhou, rovnoměrněji rozložil síly (první pětadvacítka rozjeta volněji v porovnání s předchozím dnem) a cílový čas 42,67 je dobrou předzvěstí před blížícím se ME. Gratulace!

Tadeáš Strašík a jeho svižná padesátka, o jednu setinu vylepšil svůj osobák a dobře se rozplaval na další dopolední disciplínu 200PZ, kde se rýsovala šance na splnění limitu MET na LPH v Tokiu.

Následovali tempaři. 400VZ zahájil Petr Frýba. Čtyřstovka je dlouhá trať a pokud se má jet v tempu, tak je potřeba „trochu“ potrénovat. Jak již jsme psali v předcházejících příspěvcích, Petr před soustředěním zde v Lignanu neměl moc šanci trénovat a zdejší soustředění byla první ucelená tréninková práce. Prvních 150m plaval svižně, dle jeho pocitů se mu krásně jelo, ale pak přišla stopka a totální výtuh, Peťa jen díky své pevně vůli vydržel, nevzdal a doplaval. Výsledný čas 5:28,9 je odpovídající. Kvalitní měřený trénink a celo týdenní práce. Agáta Koupilová si na na 400VZ stanovila cíl pod 7:13, který zaplavala s přehledem. Agi se v posledních dvou letech zhoršila její spasticita rukou, takže výsledný čas 7:10,37 je pěkným výkonem.

Tadeáš Strašík si na 200m polohový závod časem 2:26,34 o více jak vteřinu vylepšil osobák a splnil limit B (MET) na paralympiádu do Tokia. Na stejné trati dohmátl Jonáš Kešnar, vzhledem k tréninkovému manku, skvělým časem 2:28,73. Johny i trenér Jan Šimek jsou spokojení.

Motýlkáři – Arnošt Petráček předvedl na padesátce rychlý čas 41,42 zaostal necelou vteřinu za osobním rekordem. Arnošt s trenérkou si stanovili cíl po 42, takže cíl splněn. Tadeáš Strašík pokračoval i na 100M v sérii „co start, to osobák“ a dohmátl časem 1:03,24. Jonáš Kešnar měl dle slov svého trenéra pomalý začátek, ale skvělý konec a čas 1:06,67 je na úrovni osobního rekordu.

Dominika Míčková zakončila sólovým vystoupením celý závod Světové série World Para Swimming Lignano 2021. Ve své doplňkové disciplíně 150m polohový závod zaplavala čas 4:41,98 a splnila tak svůj cíl, přežít.

Splnění limitů nezaručuje letenku do Tokia. Letos to bude boj. ČR má přidělená pouze 3 mužská místa a dvě ženská. Limitářů je po těchto závodech sedm (Petráček, Kešnar, Strašík, Andrýsek, Smrčka, Dušková a Míčková) a dá se očekávat, že po mistrovství Evropy, se počet plavců se splněnými limity ještě navýší.

Díky všem za vzornou reprezentaci! Plavcům i celému realizačnímu týmu – trenéři Štěpánka Řehořková, Alžběta Řehořková, Jan Šimek a Jan Sommer, osobní asistence a PR Lenka Štifterová a vedoucí týmu Radka Kučírková. Těšíme se na další společné akce!

Lignano – druhý závodní den – 18. 4. 2021

Napsat komentář